Sådan nedsætter du dine forretningsudgifter

Det er altid den smart idé at gennemgå din virksomheds udgifter jævnligt, så du bevarer overblikket over økonomien. Både store som små virksomheder kan falde i den fælde at ”det hele kører jo fint”, men fint er ikke altid den mest optimale løsning. Herunder finder du 5 tips til at nedsætte dine udgifter, så du til allersidst vil få en bedre økonomi, og måske endda være mere bæredygtig! Ren win-win!

Printer-udgifter.

Her skal du tænke på hvor meget der rent faktisk printes til dagligt. Det gælder både for små, mellem og store virksomheder. Det kan hjælpe at have specifikke regler for hvad der skal printes ud, og i hvilken kvalitet. Papirspild og printerblæk er udgifter der sagtens kan optimeres, hvis altså regler er på plads, så alle forstår dem og følger dem. Der er også vedligeholdelse af printeren, hvilket også kan betyde extra udgifter.

Internet marketing.

Hvis du indtil nu ikke har fokuseret så meget på internettets marketingsmuligheder, så er det nu, du skal have fulgt op på det. Selv hvis du ikke er god til sådanne noget, så kan du få ekstern hjælp til at få shinet din webside op, og få en rigtig marketingskampagne op at køre på nettet. Det kan være billigere end de andre metoder, du muligvis bruger, som f.eks. aviser, blade osv.

Bogføring.

Et godt, men enkelt regnskabsprogram giver dig overblik over indkomst og udgifter og hurtig adgang til at lave dine professionelle fakturaer. Et elektronisk økonomiprogram letter processen når en faktura skal sendes, den er nem at gemme og da det er et elektronisk program, mindsker du risikoen for fejl. Og du sparer tid. Og tid er penge!

Fjern-arbejde og møder.

Der kan være store penge at spare ved at arbejde hjemmefra. De sidste tider har vist, at det i mange tilfælde sagtens kan lade sig gøre og at produktiviteten ikke nedsættes på grund af fjernarbejde – tværtimod. Der spares ikke kun på elregningen, men også på den nødvendige kontorplads. Og dine medarbejdere er ofte mere tilfredse da der spares tid, og igen penge, ved at de ikke skal pendle frem og tilbage.

Freelancere og praktikanter.

Husk du kan gøre brug af ekstern arbejdskraft, som f.eks. hvis du vil have genereret mere internettrafik på dine hjemmeside, eller have udført nogle ekstra opgaver. Der er mange studerende der er interesserede i en periode som intern/praktikant. Du får derved en frisk medarbejder, men den nyeste viden, og din praktikant får en kæmpe gang arbejdserfaring.

Leave a Reply