Sådan kan du tjene penge på din drone

Hvis du har tilsluttet dig de mange droneentusiaster, der findes, har du formentlig også overvejet, hvordan du kan tjene penge på din drone. Det er nemlig muligt at tjene penge på droneflyvninger, og der er flere muligheder for dig some droneentusiast, hvis du ønsker at tjene penge på din drone.

1) Optag film eller tag billeder

Hvis du har en lækker kameradrone, kan du tjene penge på at lave optagelser med denne. Dronerne har nemlig den kæmpe fordel, at de kan tage billeder fra luften af, hvilket giver nogle helt unikke muligheder. Her vil der ofte være tale om, at du kommer som et “addon”, når en regulær fotograf er ude for at tage billeder. Så vil fotografen instruere dig i, hvilke skud du godt må tage med din drone.

Dette kan eksempelvil være:

  • Bryllupper, hvor der skal tages et gruppebillede oppefra
  • For landskabsarkitekter, der ønsker filmning eller fotografering over nyanlagte områder som referencebrug
  • Virksomheder, der ønsker deres bygning fotograferet på en ekstraordinær måde

2) Bygningsspektioner

Man har ofte brugt kraner, når der skulle eksempelvis skulle inspiceres tagkonstruktioner eller lignende. Kraner har dog den ulempe, at de er besværlige at få frem til boligen, og at de ofte kan lave skader på fortov og lign., når de skal sættes op nær boligen.

Her kan en drone med et godt kamera være super anvendelig, da den vil kunne flyve op og fotografere eller filme de dele, der skal inspiceres. Her vil en byggeleder kunne stå på jorden sammen med dig og følge med i, hvad dronen ser – og dermed dirigere dig til at flyve hen til de rigtige steder.

3) Udlej din drone, når du ikke bruger den

Hvis du er den heldige ejer af en high-end drone, kan du leje denne ud for en ganske hæderlig sum. Kigger man på siden skyatlas.dk, som tilbyder udlejning af droner, kan en DJI Inspire 2 indbringe hele 3.000 kr. pr. dag. Tager man en lidt mere “almindelig” model som DJI Mavic, kan denne indbringe 600 kr. pr. dag.

Det er jo ikke sikkert, at du kan få det samme, men hvis der står nogle, som skal bruge dronen til en opgave, er der en fair sandsynlighed for, at de ønsker at leje en drone. Du kan eventuelt benytte hjemmesiden Yepti.dk, hvor private kan leje ting af (og til) andre private.

Husk lovgivningen

Hvis du ønsker at tjene penge på punkt 1 eller punkt 2, skal du være opmærksom på lovgivningen omkring flyvning med drone. Du skal dronebevis, hvis du ønsker at flyve inden for tættere bebygget område, og drone skal opfylde særlige krav, hvis det involverer overflyvning af mennesker.

Skriv et svar