Regnskab er ikke svært

Engang var regnskab noget meget kompliceret noget, og bogholderen i virksomheden sad ofte gemt på et kontor med bunkevis af papirer og mapper. Sådan er det heldigvis ikke længere, takket være den moderne teknologi og smarte it systemer bliver regnskab nemmere og nemmere, selv for dem der har knap så meget talforståelse.

Spring ud i det

Går du i tankerne om at blive selvstændig, men skræmmer regnskabet dig så bare rolig. Lær regnskab gratis på nettet, eller tag et kursus gennem dit lokale vækstcenter. De fleste programmer er i dag så smarte at de hjælper dig med at bogføre korrekt langt hen af vejen.

Du kan afprøve forskellige muligheder gratis inden du kaster dig ud i det, så her kan du nemt lege med forskellige tal og se hvordan det er at lave et regnskab

Få hjælp og support

Vælger du et online regnskabsprogram følger der også ofte support med. Supporten kan i mange tilfælde også hjælpe dig med at bogføre korrekt og forstå de forskellige regler omkring skat og moms. Føler du dig stadig usikker kan du altid købe dig til et par timers rådgivning hos en revisor eller uddannet bogholder. Du vil blive forbavset over hvor meget du kan nå på et par få timer hos en effektiv fagperson.

Vær ikke bange for at lave fejl

Noget af det man lærer mest af, er at lave fejl. Man lærer endnu mere ved bagefter at gå tilbage og rette sine fejl. Med et online regnskabssystem er det heldigvis meget simpelt at rette fejl, og du behøver derfor ikke være bange for at prøve dig frem og komme til at klikke på noget forkert. Du kan altid rette det igen med få klik.

Søg på nettet

Selv om regnskab er meget nemmere i dag end det var for bare 5 år siden, så kan der stadig godt være situationer hvor du kan være meget i tvivl, enten fordi der er kommet nye regler, eller det bare er noget du ikke har prøvet før. Der findes mange forummer på nettet for andre selvstændige med samme udfordringer, ligeledes findes der også meget gratis information fra f.eks. skat, revisorer, og andre der har gjort sig erfaringer inden for området. Det betyder at du ofte kan få svar på rigtig mange ting vedr. regnskab og bogføring hvis du søger på nettet, inden du vælger at betale for en løsning.

Leave a Reply