spar penge ved at spare på energien

Hvordan får man folk til at spare på energien?

De fleste ved, at det er vigtigt at spare på energien med henblik på både klima og bæredygtighed. Statistikker har også vist, at flere og flere mennesker tænker mere over at spare på energien end før i tiden. Danskerne har dermed et større fokus på miljøbevidsthed.

Gør det trendy at spare på energien

Gode grunde til at spare på energien, kan man ikke finde nok af. Der er tilmed opstået en trend i samfundet, der betyder at flere og flere har lyst til at blive mere miljøbevidste. For nogle folk er det endda blevet til en livsstil.

Energisparekampagner er et godt eksempel på, hvordan man forsøger at få flere folk til at spare på strømmen ved at gøre det til noget trendy. Derudover bliver der lavet kurser for folk om, hvordan man nemt kan spare på energien.

Store økonomiske fordele

En faktor som især burde motivere mange flere til at spare på energien, er den økonomiske fordel. Ikke nok med, at man gør noget godt for bæredygtigheden og miljøet, så er det samtidig også en fordel for vores pengepung!

I øjeblikket kan man søge om at få tilskud af staten, hvis man eksempelvis får en energirenovering af sin bolig. Derudover har regeringen lagt en afgift oven i el-prisen, så el-regningen bliver en hel del dyrere.

Hvordan motiveres folk?

Ved at prikke lidt til vores menneskelige instinkter, kan man i højere grad motivere folk til at spare på energien. Det er slet ikke så besværligt som man skulle synes. Først og fremmest kan man få flere til at handle mere bæredygtigt ved at øge synligheden af handlingen.

Noget der ligger dybt i mennesket er, at vi gerne vil virke prosociale overfor andre. På denne måde føler vi os som en del af gruppen/flokken. Det er noget der bliver tænkt over i energisparekampagner.

Man kan få folk til at handle mere miljøbevidst ved at minimere muligheden for eventuelle undskyldninger, og man kan motivere endnu flere ved at italesætte og illustrere hvor stor en forskel det gør, når folk er mere miljøbevidste.

Skriv et svar