Har du penge sparet op? Det er værd at bruge dem på en sprogrejse!

Sprogrejser1

Sprogrejser er ikke som andre rejser, da det er en ferie der er med til at øge dine kompetencer. En sprogrejse er en af de bedste måder at lære et fremmedsprog på, og gennem gode oplevelser i udlandet, skaber du minder for livet. Lige meget om du er barn, ung, studerende, voksen eller pensionist er en sprogrejse noget for dig!

Sprog, kultur og nye bekendtskaber

På sprogrejser får du både undervisning i det pågældende lands sprog og kultur, og bliver taget med på udflugter og aktiviteter, der med garanti vil åbne op for nye spændende bekendtskaber.

Det er værd at overveje at tage på en sprogrejse, uanset din alder eller jobsituation.
Hvis du er studerende, kan du med fordel tage på en sprogrejse henover sommeren, eller gøre den til en del af dit semester. Det er især oplagt hvis du studerer et fremmedsprog, da en sprogrejse blot vil forbedre dine kompetencer i forhold til en eksamen, og sikre dig en topkarakter!

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til valg af destinationer, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

Sprogrejsens opbygning

En sprogrejse er med til at sætte rammen for ferien, men det bliver gjort således at man ikke mister ‘ferieånden’, da der vil være tid til egne aktiviteter uden for kursernes planlagte tid.
Hvis du derfor afviger fra en sprogrejse, pga. at det minder for meget om skolegang, så frygt ej!

En sprogrejse med sprogkurser kan opbygges helt efter behov, men består oftest af;

  • 20 lektioner om ugen
  • Niveautest
  • 4 uger, men op til 8 uger

Da sprog læres bedst når man omgiver sig med andre, der taler det pågældende sprog, anbefales det at du ikke rejser i alt for store grupper. Endvidere er det vigtigt at du sikrer dig en guide der ikke taler samme sprog som dig, da en lokal guide åbner for bedre indlæring.
I den forbindelse er det også muligt at blive indlogeret hos lokale værtsfamilier, der skal være med til at underbygge de kompetencer du modtager på sprogskolen.

Desuden vil man altid have tilknytning til en guide og diverse undervisere på skolen.
Undervisningen foregår på internationale skoler i det pågældende land.

Hvad med økonomi?

Udgifter til en sprogrejse indebærer deltagergebyr, rejseomkostninger samt udgifter til kost og logi. Desuden vil udgifterne variere meget med destinationerne. Afhængigt af om du vælger fra eller til koster en rejse til Berlin mellem 16.800 og 19.400 for 4 uger hos EuroStudy.

Der findes ingen offentlige midler, der dækker disse udgifter, men det er muligt at søge om private legater som giver tilskud til sådanne ophold. Dette vil især være attraktivt for den sprogstuderende, da de forskellige uddannelser i Danmark ofte har kontakter til fonde der udsteder legater.