Der er mange fordele ved at købe en vendbar madras

Fordelene ved at købe en vendbar madras

Før boksmadrasser og madrasser med indbyggede topmadrasser kom på markedet, var vendbare madrasser standarden. Ved at vende madrassen kunne man sørge for at slid blev fordelt over hele madrassen og ikke kun centreret til specifikke områder – og dette var, for er stadig en måde at maksimere madrassens levetid på.

Hvorfor vælge en vendbar madras?

 1. De holder længere
 2. Dette er faktisk ret indelysende: Vendbare madrasser er designet til at blive vendt regelmæssigt, så du ikke altid kun sover på den ene side af madrassen. Dette spreder belastningen på madrassen, hvilket også betyder, at du får en højere grad af komfort og støtte, som er afgørende for enhver god madras.

 3. De er omkostningseffektive
 4. Selvom de holder længere, koster de vendbare madrasser normalt det samme som en enkeltsidet madras. Det betyder at du får et bedre afkast af din investering.

 5. De giver bedre komfort
 6. At have en vendbar madras betyder, at du kan give hver side en pause fra tid til anden. Mens du sover på den ene side, har polstring på den anden side af madrassen tid til at genvinde sin spændstighed og vende tilbage til sin oprindelige form.

 7. Forbedret vægtfordeling
 8. Med tiden kan ensidede madrasser ende med at få dybe indtryk fra kropsbelastningen, der kan gøre det svært at vende sig i sengen. Hvis du vælger en vendbar madras kan du forbedre vægtfordelingen og reducere sandsynligheden for kropsindtryk, der ødelægger komforten og støtten fra madrassen.

 9. Reducér dit klimaaftryk
 10. Fordi vendbare madrasser har tendens til at holde længere end ensidede madrasser, behøver du ikke at udskifte dem så ofte. Dette betyder, at du kan reducere dit klimaaftryk, fordi det tager længere tid inden din madras bliver sendt til affaldshåndtering.

  Hvor ofte bør jeg vende min vendbare madras?

  Dette afhænger af hvilken madras du har købt, og hvad producenten anbefaler. Men for at give dig en idé, kan du vende den så ofte som hver anden måned eller så sjældent som én eller to gange om året.

  Er en vendbar madras rigtig for mig?

  I sidste ende afhænger valget af den rigtige madras af en række faktorer, herunder dit budget, hvor længe madrassen skal holde, og hvor nemt du ønsker det skal være at vedligeholde den. Husk at ikke vendbare madrasser er nemmere at vedligeholde, forstået således at du ikke behøver at huske at vende dem regelmæssigt. Men vendbare madrasser kan holde længere, fordi du ikke sover på den samme side af madrassen hele dens levetid.

Skriv et svar