Find jobbet med hjælp fra sociale medier

Find jobbet med hjælp fra sociale medier
Flere virksomheder benytter sociale medier i deres rekrutteringsproces, og derfor bør du være der!

Kampen om de aller bedste arbejdere er begynder i et tidligere stadie end tidligere. Virksomhederne kæmper derfor en indædt kamp om dem, der har de bedste kvalifikationer. Virksomhederne rekrutteringsproces innoveres konstant og bliver stadig mere og mere proaktiv. Virksomhederne benytter det samtidig som en brandingplatform, idet det er en billig platform for rekruttering.

Det betyder derfor at du bør have et CV liggende på det sociale medie LinkedIn, som er opdateret. Det siges at næsten hver tredje dansker i dag finder deres kommende job gennem sociale medier, hvilket jo er et klart incitament til benytte det som redskab. Jobsøgningen er med inddragelsen af de sociale medier gået ind i ny æra, hvor den jobsøgende i højere grad kommunikerer gennem en-til-mange. Det betyder at der er væsentligt flere, der har muligheden for at se og tilgå din profil – og hvem ved, måske bliver du ansat gennem de sociale medier.

Der er to medier, som du kan og bør inddrage som et led i din rekrutteringsproces. Det første medie er LinkedIn, som er skræddersyet til erhvervslivet. På LinkedIn har du dit CV liggende, og det er derved tilgængeligt for alle. Det er med andre ord væsentligt lettere at blive headhuntet, hvis du har det CV liggende til frit skue. Det giver også virksomheder mulighed for at researche på potentielle arbejdere. Så det er både et medie for den jobsøgende, men også for virksomhederne.

Det andet medie er Facebook. Det er et medie, der ikke bruges i ligeså stor grad som LinkedIn, da det ikke på samme måde er målrettet efter erhvervslivet som LinkedIn. På Facebook er man hovedsageligt forbundet med venner og bekendte. Man det skal du ikke underkende, idet du kan bruge dem som et led i at finde arbede. Du kan med fordel få dit netværk til at sprede budskabet om at du er arbejdssøgende. Det vil blive en smule viralt, men det er meget effektivt. Det er dig værd at bemærke at du ikke skal bruge Facebook, hvis du stadig er ansat andetsteds, da din nuværende arbejdsgiver pludselig ser du er jobsøgende, også er helvede løs.

Der foreligger selvfølgelig også den mulighed, at du kan tjene lidt ekstra penge til dagen og vejen ved at begynde at deltage i online brugerundersøgelser. Du kan på den måde tjene ekstra, og forbedre virksomhedernes produkter, således at de udvikles og optimeres efter brugernes behov.