Brug grus i din hønsegård

Få mest muligt ud af de billige grus priser

Kender du det scenarie, hvor man køber materiale ind i store mængder, for derefter at stå tilbage med et større overskud? Eksempelvis ved anlægning af en indkørsel. Det er jo nærmest umuligt at købe den helt korrekte mængde af eksempelvis grus. Ofte vil vi lade prisen afgøre mængden af materiale, vi ender med at købe. Da pris på grus ikke er så slemt igen, er det næsten en kunst, hvis ikke du står tilbage med et overskud. Så hvad kan du bruge dit overskud af grus til og dermed få mest for pengene? Vi giver dig tre idéer herunder.

Lav et hønsebad af grus

Høns kan ikke svede, men det betyder ikke, at de ikke har det hamrende varmt. Netop nu hærger en hedebølge over Danmark, og hvis der er nogen som betaler prisen, så er det hønsene. Netop grundet deres manglende evne til at svede, har de umådeligt svært ved at aflede varmen fra deres kroppe. Faktisk ser man ofte høns falde om af hedeslag. De har brug for din hjælp.

Høns elsker at tage et støvbad. Det afkøler dem svarende til, hvis vi tager et kold brusebad. Derfor kan du med god samvittighed lave et område med grus, hvori dine høns kan bade og nedkøle sig. Har du fritgående høns i haven, kan et grusbad være dét, som redder dine blomsterbede. Hønsene holder sig ikke tilbage for at splitte dine fine planter ad, så de kan trille sig i jorden.

Erstat vejsalt med grus

Det kan være svært i disse dage at forestille sig sneen dale over Danmark. Men lad dig ikke snyde. Glem ikke, at der den 1. april i år stadig lå sne på vejene. Vinteren kommer lige pludselig uden advarsel. Når den tid kommer – og det er forhåbentligt om lang tid – så er der her et godt råd at følge. Nok er vejsalt en billig erhvervelse, men har du allerød købt grus billigt, kan du lige så godt bruge dette op.

Faktisk er der flere ulemper ved vejsalt. Dette materiale er både giftigt for dine planter, efterlader irriterende rander på dine sko, og så kan det faktisk også udtørre og irriterer hundepoter. Fordelen er til gengæld at vejsalt smelter is i tyndt lag. Det gør grus ikke. Men bruger du resterne af din grus mod sne og slud, så sikrer du et solidt fodfæste for fodgængere.

Grus til bede – fantastisk til prisen

Skal du anlægge nye blomsterbede i din have, så spekulerer du måske over, hvilket materiale du skal pynte rundt om med. Faktisk er grus slet ikke en dårlig idé her. Udnyt pris på grus og dan et billigt smukt bed, med et gårdhave-look, som hverken granitskærver eller pyntesten kan hamle op med.

Skriv et svar