Derfor bør du ikke spare på din rejse

I disse sparetider popper der konstant nye muligheder op, hvor man kan rejse for nærmest ingen penge. Det et selvfølgelig lokkende at tage en rejse gennem et deal-site eller lignende, da man ofte kan komme afsted for få tusinde kroner pr. person. I denne artikel vil vi dog komme ind på, hvorfor vi ikke mener, det kan betale sig at spare.

Det kræver mere tid

Vi lever i en tid, hvor timer og minutter nærmest er mere værd end penge. Vi har lange arbejdsdage og tidskrævende selvrealiserende hobbyer, der tager væsentlig tid fra familien. Det er ikke så sjældent længere, at en del af månedens økonomi gå til en Au Pair, som kan klare de huslige pligter, så der er mere tid til familien.

Derfor giver det sjældent mening at tage de helt billige rejser, da det vil koste dyrt i planlægningen. Når prisen er presset helt ned er det nemlig gjort på bekostning af rådgivning, som ofte er ikke-eksisterende.

Du mangler eksperten

En rejse til eksempelvis Tanzania er ikke “bare” en rejse. Det er for mange et ønske om at få et indblik i den afrikanske kultur, hvilket spænder helt fra at opleve dyreintensiteten på Tanzanias vilde sletter til at møde den barske forhistorie fra den førhenværende slaveby Stone Town på Zanzibar.

Har man ikke en ekspert med på råd, når rejsen skal planlægges ender man med et opleve de turistede steder, som ofte emmer mere af europæisk turisme end det emmer af afrikansk kultur. Dette vil nemlig ske, da ens valg formentlig vil baseres på mængdens anmeldelser og anbefalinger.

Du støtter muligvis ikke op om bæredygtig rejse

Det kommer selvfølgelig an på, hvem du rejser med, men ofte er de helt billige og skrapede rejser også gået en smule på kompromis med bæredygtigheden. Vi anbefaler altid, at du vælger et rejseselskab/rejsebureau, som støtter op om bæredygtig rejse, hvilket betyder at de har udvalgt lokale samarbejdspartnere, som støtter det lokale dyre- og naturliv.

Der er desværre stadig nogle, der nyder økonomisk gevinst af at behandle dyr og natur dårligt, hvilket uvidende turister ikke nødvendigvis har mulighed for at spotte. Der findes eksempelvis Kipling Travel, som er Danmarks eneste CSR-certificerede rejsebureau, og du kan læse mere om, hvad det indebærer her.

Skriv et svar