Køb sten til haven over nettet og få dem leveret til døren

Økonomiske haveideér: 4 nemme udendørsprojekter

Du kan sagtens opnå gode resultater i haven uden at sprænge pengepungen. Prøv disse nemme idéer til at få dine udendørsarealer til at se fantastiske ud.

Sæt form på haven

En af de nemmeste og billigste måder at give din have en make-over på er at forme plænen i en klart defineret form – for eksempel en cirkel, en kvadrat, en aflang firkant eller endda et hjerte. Markér plænen med snor og pløkker eller pinde og brug en spade til at grave plænen op uden for den markerede form. Køb sten på nettet og læg dem langs kanten af plænen for at fremhæve den nye form. Det er ikke en særlig svær opgave og bør kun tage en eftermiddag.

Så planter

Den mest omkostningseffektive måde at fylde blomsterbedet med flotte planter på er ved at købe stauder, som du kan dele. Det kan lyde som et kompliceret haveprojekt, men det er det virkelig ikke. Prøv f.eks. med klumpformende stauder som Geums, Astrantia og Geraniumer.

Du skal blot tippe planten ud af potten og dele den i to eller tre stykker – hvert stykke med nogle stilke og lidt rod. Grav et hul og plant hvert stykke i dit blomsterbed. Næste år, når de er vokset og har spredt sig, kan du grave dem op igen og trække dem fra hinanden en gang til for at få endnu flere planter. Du får et vidunderligt bed efter få år for næsten ingen penge. Seks pelargonier er normalt nok til en have af en gennemsnitlig størrelse.

Vælg grus over natursten

Når det kommer til stier og terrasser, er grus et meget mere økonomisk overkommeligt materiale end stenbelægning. Sådan lægger du gruset: Markér området og skrab løs jord eller græs væk, læg et vandtæt dække for at forhindre ukrudt i at komme igennem og sprede sig mellem gruset. Gå efter en dybde på 3 cm. Vælg lys grus for at skabe en kontrast med din græsplæne og planterne i din have. En stor sæk grus dækker omkring 20 kvadratmeter.

Intelligent belysning

Udendørs lyskæder kan købes online hele året rundt, og de er en hurtig, enkel og billig måde at give gårdhaven en smuk glød om aftenen. Du kan sætte dem i træer og buske, på hegn og møbler, eller lade dem hænge fra stolper. De kan nemt forbindes til en stikdåse fra huset, så du behøver ikke en elektriker.

Skriv et svar