International samhandel

5493665967_57b6bcf2e6_z

Projekt i samarbejde med Kenya og Danmark.

Der er blevet kreeret en “win-win” situation i samarbejdet med den keyanske arbejdsgiver organisation og det danske håndværksråd og erhvervstyrrelse. Hele projektet har varet siden 2011 og går ud på at forbedre de keyanske arbejds-, miljø- og sikkerhedsforhold -CSR.

Læs mere om erhverv og investering på: www.erhvervsindsigt.dk

Samarbejdet har foregået sammen med 10 danske virksomheders keyanske samarbejdere og resultatet er til fordel for begge parter. Kenya får et bedre arbejdsmiljø og mulighed for at producere bedre produkter, hvilket er positivt for deres danske partnere, som resultat for færre udgifter, mindre produktionstid og bedre produkter. Udover dette giver samarbejdet en styrket kunderelationer og mere engagerede og motiveret medarbejder.

Hvad får Danmark ud af det?

Danmark har med dette foretagne skabt gode relationer og en vished om at vi ønsker at hjælpe hvor vi kan og at man sammen kan finde løsninger som kommer begge parter til gode.

Samarbejdet har vist hvordan kompetencer fra forskellige steder i verden kan mødes og sættes sammen. I Danmark er vi fx gode til de teoretiske elementer, men hvordan det virker i praksis er nødvendigvis ikke det samme og det er her, hvor deres kenyanske underleverandører kommer til gavn.

Et andet aspekt i dette projekt er et eksempel på at det sagtens kan lykkes for den private og offentlige sektor at samarbejde og samtidig få et godt resultat ud af dette. For selvom både energistyrelsen og håndværksrådet reelt ikke har fået nogle penge ud af det, så har de samtidig heller ikke brugt nogle, men de har kunne bidrage med deres viden og erfaringer.

Hvad får Afrika ud af det?

Dette projekt har været rigtig positivt for Kenya, men også for Afrika generelt. Det har vist hvordan tingene kan ændres og hvilken effektiv virkning det kan have. Bedre CSR, gør arbejdet bedre for de afrikanske medarbejdere. De får nu mulighed for at arbejde under nogle forhold som er forsvarlige og samtidig producere et bedre produkt, som de kan tjene flere penge på

Man må håbe at dette projekt vil smitte af i verden og at andre virksomheder og lande vil følge efter med lignende projekter. Danmark har vist at det sagtens kan lade sig gøre at hjælpe og samarbejde med kulturer som er anderledes fra en og at man altid kan lære noget fra hinanden, selvom man har noget forskelligt at byde på.